Verwarming

CENTRALE VERWARMING VAN A TOT Z

Wij installeren volledige verwarmingssystemen in nieuwe en bestaande woningen. Eerst analyseren we altijd de te verwarmen ruimtes, je persoonlijke behoeftes en je budget. Op basis daarvan beslissen we welk systeem het best geschikt (en het energiezuinigst) is voor de verwarming en de productie van sanitair warm water. We leggen je de verschillen uit tussen een hoogrendementsketel, een (gas)condensatieketel en een warmtepomp. En we bekijken welk warmteafgiftesysteem het beste bij je woning past: vloerverwarming, radiatoren of convectoren.

ONDERHOUD EN DRINGENDE REPARATIES

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is het onderhoud van je verwarmingsketel warm aanbevolen. Zo vermijd je dat je radiatoren traag opwarmen of het lang duurt tot er warm water uit de kraan komt.

Is het al te laat en zit je op een koude winterdag plots zonder verwarming? Dan komen we zo snel mogelijk ter plaatse om je verwarmingssysteem te herstellen.

Waar moet je op letten bij het vervangen van je oude verwarmingsketel?

  • Een ketel plaatsen met het juiste vermogen:

In oudere installaties staat er meestal een ketel met een te groot vermogen bij vervanging wordt er dan een ketel geplaatst met het zelfde vermogen hierdoor zal je een stuk meer gaan verbruiken of werkelijk nodig is.

  • Het bijplaatsen van een expantievat:

In de nieuwe verwarmings- ketels zit er standaard een expantievat ingebouwd maar die is te klein voor je volledige installatie daarom is het belangrijk om een bijkomend expantievat te plaatsen.

  • Zuurstof uit je cv installatie laten:

Het is belangrijk bij het vervangen van je verwarmings- ketel de cv installatie goed te ontluchten en een microbellen afscheider te plaatsen. Hoe meer zuurstof er in je cv installatie komt, hoe slechter de werking. Je krijgt corrosie en kalkvorming en de kwaliteit van je water gaat achteruit.

Meer vragen? Neem vrijblijvend contact op met ons.

 

 

 

 

Recente Realisaties